Laguna - restaurang och möteslokal

På den vackra platsen för restaurang och möteslokal Laguna har det funnits verksamhet i närmare 100 års tid. Redan år 1927 lät Georg Kullberg med familj bygga den första byggnaden vid det här vackra sjölandskapet.

Internationella vindar

I början av 1950-talet sålde familjen Kullberg fastigheten till det unga paret Hougberg. Vid slutet av decenniet började vindar från den stora världen blåsa in på sjöstranden, eftersom paret började hyra ut sin villa till USAs ambassad för sommarrekreation och representation. Under de nästkommande tio åren blev också ställets namn American Club.

En restaurang på platsen

Vid slutet av 1960-talet förändrades verksamheten när fastighetens ägare, fru Hougberg, grundade restaurang Laguna. 1970-talet var en guldålder för restaurangen: kunderna åt och drack, njöt av solen och en god öl på sommarterrassen och dansade till fram på småtimmarna i discot på nedre våningen. På den här tiden började den nuvarande ägaren Kari Miettunen arbeta på Laguna som springpojke.

När fastigheten kom till försäljning år 2003, bestämde sig Kari Miettunen för att själv köpa fastigheten. Byggnaden hade dock under åren blivit i dåligt skick, så innan den nya verksamheten kunde påbörjas gjordes ett grundligt renoverings- och utbyggnadsarbete på Laguna.

Nystart för Laguna

Efter närmare fyra år av hårt arbete slog restaurang och möteslokal Laguna ut i ny blomning. Dagens Laguna är en restauranghelhet byggd med pietet, som har plats för närapå 400 besökare - under sommarsäsongen t.o.m. 700.

Lokalerna består av sex olika delar: restaurang, valvbar, beställningsrestaurang, möteslokal, sommarterrass med tak och 100 besöksplatser samt en bastu med grillområde vid sjöstranden. Alla utrymmen har planerats för att passa behoven för både företags- och privatkunder.

Välkommen!

Om du inte har besökt förnyade Laguna ännu -  kom och bekanta dig med de variationsrika möjligheter som våra lokaler erbjuder. Från vårt bildgalleri får du en liten försmak av vår smakfulla restaurang -men det är först när du besökt oss på riktigt som du kan uppleva hur det verkligen känns. Om du har några ytterligare frågor, kontakta oss.