Ravintola Laguna – kaunis järvimaisema Espoossa

Palvelemme toistaiseksi ainoastaan tilausravintolana. Tilaukset myyntipalvelumme kautta osoitteeseen myynti@ravintolalaguna.fi tai numeroon 010 548 8170. Huomioittehan, että Google:n sivuilla ilmoitetut aukioloajat eivät pidä paikkansa!

Ravintola Laguna sijaitsee Espoossa luonnonkauniissa ympäristössä Lippajärven rannalla. Hyvän ruoan lisäksi miljöö valloittaa ja tekee vierailustasi mieleenpainuvan.

Tarjoamme maittavaa lounasta ja herkullisia à la carte -annoksia. Olemme keskittyneet skandinaavisen ja slaavilaisen keittiön makuihin. Valikoimaamme kuuluvat niin kala-, liha- kuin kasvisruoatkin. Kaikki ruokalistamme annokset on valmistettu omassa keittiössämme tuoreista raaka-aineista.

Tutustu monipuoliseen à la carte -ruokalistaan.

Tervetuloa viihtymään Ravintola Lagunaan!

Juhla- ja kokoustilat sekä sauna

Tarjoamme erinomaiset puitteet myös erilaisille yksityis- ja yritystilaisuuksille, kuten kokouksille ja perhejuhlille. Järven rannalla sijaitseva sauna sopii rentojen illanviettojen pitopaikaksi.

Jo 1960-luvulla toimintansa aloittanut Laguna vastaa jokaisen asiakkaan tarpeisiin ja toiveisiin. Ravintolassa viihtyvät sekä yksityis- että yritysasiakkaat, sillä ravintola koostuu useasta eri osasta, joista jokainen on korkeatasoinen ja viihtyisä. Holvibaari ja yökerho ovat vuokrattavissa yksityiskäyttöön, ja päivisin ne toimivat korkeatasoisina kokoustiloina.

Lue lisää:

Esitä meille toiveesi ja ideasi, niin Ravintola Lagunan väki auttaa mielellään järjestelyissä. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Lue lisää kohteesta Visit Espoon sivuilta.​

Ravintola Lagunan historia

Ruokaravintola ja kokoustila Lagunan kauniilla sijaintipaikalla on ollut toimintaa jo lähes sadan vuoden ajan. Jo vuonna 1927 Georg Kullberg perheineen rakennutti ensimmäisen rakennuksen tähän kauniiseen järvimaisemaan.

Kansainvälisiä tuulia

1950-luvun alussa Kullbergin perhe myi kiinteistön Hougbergin nuorelle parille. Vuosikymmenen lopulle tultaessa suuren maailman tuulet alkoivat puhallella järven rannalla, sillä pariskunta vuokrasi huvilansa Yhdysvaltain suurlähetystön kesänvietto- ja edustustiloiksi. Seuraavien 10 vuoden ajan paikan nimi olikin hienosti American Club.

Paikalle ruokaravintola

1960-luvun lopulla toiminta muuttui, kun kiinteistön omistaja, rouva Hougberg, perusti paikalle Ravintola Lagunan. 1970-luvulla ravintola eli kulta-aikaansa: asiakkaat söivät ja joivat, nauttivat auringosta ja oluesta kesäterassilla ja tanssivat pikkutunneille asti alakerran diskossa. Näihin aikoihin ravintolan nykyinen omistaja, Kari Miettunen, aloitti Lagunassa apupojan tehtävissä.

Vuonna 2003 kiinteistön tullessa myyntiin Kari Miettunen päätti hankkia sen itselleen. Rakennus oli kuitenkin vuosien saatossa mennyt huonoon kuntoon, joten ennen toiminnan aloittamista Lagunalle tehtiin perusteelliset remontti- ja laajennustyöt.

Lagunan uusi alku

Lähes neljän vuoden urakan jälkeen ruokaravintola, juhla- ja kokoustila Laguna heräsi uuteen kukoistukseen. Tämän päivän Laguna on pieteetillä rakennettu ravintolakokonaisuus, jossa on lähes 400 asiakaspaikkaa, kesäkaudella jopa 700.

Ravintola koostuu kuudesta eri osiosta: ruokaravintola, holvibaari, tilausravintola, kokoustila, katettu kesäterassi 100 asiakaspaikalla sekä järven rannalla sijaitseva sauna grillialueineen. Kaikki tilat on suunniteltu vastaamaan sekä yritys- että yksityisasiakkaiden tarpeisiin.

Lue lisää kohteesta Visit Espoon sivuilta.