Kahvilamme on avoinna viikonloppuisin klo 11-15 säävarauksella. Tervetuloa!

Luukin kartanon kahvila palvelee ulkoilijoita viikonloppuisin klo 11-15 säävarauksella. Valikoimastamme löytyvät juomat, jäätelöt ja makeisia. Herkkujen lisäksi tarjoamme tuoretta itsetehtyä lähiruokaa, johon makua tuovat mausteet ja yrtit. Tervetuloa herkuttelemaan!

Luukin kartano – maalaisidylli Espoossa

Luukin kartano sijaitsee Espoossa kauniissa maalaisidyllissä. Lähes satavuotias kartanomiljöö tarjoaa upeat puitteet paitsi ruokailuun myös erilaisten juhlien viettoon. Tervetuloa viihtymään Luukin kartanoon!

Läheltä löytyvät mahtavat ulkoilumaastot ja lapsiystävällinen uimaranta. Ruoasta nauttimisen ohella Luukin kartanossa voi saunoa, uida, golfata ja laskea mäkeä vuodenajan mukaan. Jos haluat virkistäytyä ruokailun jälkeen ulkoillen, pyöräillen, patikoiden, sienestäen tai marjastaen, meillä se onnistuu.

Juhla- ja kokoustilat sekä sauna

Halutessasi saat myös maukkaat ruuat, ohjelmapalvelun ja bussikuljetuksen meiltä.

Lue lisää Luukin kartanosta!

Historiasta nykypäivään

Luukki (ruots. Luk) on kaupunginosa Pohjois-Espoossa, Nuuksion ylängön laitamilla. Alueella sijaitseva Luukin kartano on yksi vanhoista espoolaisista kartanoista. Se on saanut nimensä tilallinen Luukas Sigfridinpojan mukaan, joka asui kylässä 1600-luvun alussa. Edelleen puhutaan hiukan sekaisin Luukista ja Luukkaasta.

Tunnelmallisen kartanon juuret vievät neljän vuosisadan taakse, ja se on mainittu asiakirjoissa vuodesta 1601 asti. Nykyinen kartanon keltainen päärakennus on vuodelta 1925. Kartanoon johtaa kaunis koivukuja, jota aikoinaan sai ajaa vain herrasväki.

Vuonna 1961 Helsinki osti Luukin alueen, jonka pinta-ala on yli 900 ha. Luukkia hallitsee Helsingin liikuntavirasto. Ulkoilualue rajoittuu idässä Luukinjärveen ja lännessä Kaitalampeen. Ulkoilualue ulottuu myös pitkälle Vihdintien pohjoispuolelle, Lahnuksen kaupunginosan alueelle. Alueella kulkee 8 kilometriä pitkä rengasmainen ulkoilutie, joka alkaa ja päättyy kartanon pihalta. Ulkoilutie kulkee alueella sijaitsevien seitsemän lammen ohi (Hauklampi, Käärlampi, Hepolampi, Mustlampi, Väärälampi, Halkolampi ja Kaitalampi).

Kartanorakennus sijaitsee hyvin hoidetun ja kauniin kartanopuiston laidalla, maalaisidyllissä piilossa pääkaupunkiseudun vilinältä. Paikka sijaitsee Espoossa, noin 9 km päässä Kehä III:sta (Petikosta). Luukin kartanon lähelle pääsee Helsingistä useammalla seutulinjalla sekä joillakin Espoon sisäisillä linjoilla. Alueella on myös runsaasti ilmaista paikoitustilaa.

Luukin kartano remontoitiin vuonna 2013, ja saman vuoden elokuussa se avasi ovensa uusien yrittäjien voimin. Luukin Kartano tarjoaa hyvät mahdollisuudet urheilu- ym. tapahtumien, kuten häiden, syntymäpäiväjuhlien, tykypäivien, kokousten ja saunailtojen järjestämiseen. Alueella on monenlaisia ulkoilumahdollisuuksia, mahtava takkatupa, isot saunatilat sekä uintimahdollisuus levävapaassa vedessä.

Ajatuksia yrittäjiltä

Uusien yrittäjien ideologiana on tehdä Luukin kartanosta mukava toimintakeskus. Luukissa on helppo järjestää erinäköisiä tapahtumia, kuten urheilutapahtumia, teematoreja, huutokauppoja sekä yritys- ja yksityistilaisuuksia. Kartanosta on tarkoitus rakentaa paikka, josta saa sesongin ja tarjonnan mukaan hyvää maukasta lähiruokaa sekä herkullisia kahvilatuotteita. Kartanon uusilla yrittäjillä on parin kymmenen vuoden kokemus erilaisten herkkujen valmistuksesta ja juhlien järjestämisestä.

Toivomme yrittäjien ja järjestöjen olevan meihin rohkeasti yhteydessä ja ehdottavan yhteistyötä, jolla saamme paikan palvelutarjonnan mahdollisimman kattavaksi. Ota yhteyttä!